dilluns, 14 de novembre del 2011

Un dia de cuina romana

Els alumnes de Llatí de 4t d'ESO juntament amb els de l'optativa Els meus companys grecs i romans (1r d'ESO) estan de sort. Avui mateix han participat en un taller de cuina romana que es fa al mercat de la Boqueria, a Barcelona. El taller ha durat dues hores ben bones i ha estat magistralment portat per Eulàlia Fargas, chef de cuina internacional. El taller ha estat inoblidable i l'Eulàlia, en acabat del taller ha tingut la gentilesa de regalar a cadascun dels participants un llibre que ha escrit: Yo también cocino. Recetas aptas para todos los públicos. A més d'una introducció inicial molt documentada, ens ha ensenyat a cuinar garum, un condiment romà deliciós, llegums, vedella (vitula fricta) i uns pastissets que han fet que tothom acabi deixant els plats ben nets. Si n'era de bo.... i és que eren les dues del migdia ;)

La següent sessió  ja ha quedat concertada per al proper 21 de març. Així que ja ho sabeu, poseu interès en la matèria, doneu un cop d'ull al manual de cuina d'Apici i veniu amb nosaltres al taller de cuina romana! (El davantal també és obsequi de l'Eulàlia.)

3 comentaris:

  1. Va ser molt interesant i vam apendre força, el menjar era molt estrany, a la majoria de gent els hi va agradar, però d'altres persones no els hi va agradar tant i al sortir es van menjar un entrepà i unes xocolatines. Van ser molt generoses pels regals.

    Att. Anna Biosca i Clara Domínguez

    ResponElimina
  2. Nosaltres enguany hi anirem per quart any i és tota una experiència poder assistir a aquests tallers de la Boqueria i tastar la cuina romana feta amb primera persona: http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/2011/05/03/cuina-romana-a-la-boqueria-per-tercer-any/

    ResponElimina